Één van de leukste openingen in een gesprek is de vraag: “Vouwen of proppen?” Daarop volgen: “Staand of zittend?” en “Kijken of niet kijken?” Inderdaad toiletpraat is de grootste ijsbreker voor een nieuw gesprek. Het heeft dat schunnige randje waardoor iedereen op het verkeerde been wordt gezet en daardoor wat relaxter is. Helaas geldt dit niet voor vrouwen. Volgens mij letterlijk Bullshit. 

Poepen. Kakken. Schijten. Een drol draaien. Kleien. Diarreeën. Nummer twee doen. De darmen legen. Het glazuur van de pot meuren. Afkomen van een borrelbuik. Kijken hoe het toilet er aan de binnenkant uitziet. Gebruik maken van het leidingsysteem. Een donkere mini-me maken. Je onderrug eraf duwen. Zwarte piet in vergetelheid drukken. Een geitenkeutel creëren. Verkeerd kotsen. Bono nadoen. Allemaal synoniemen die vrouwen niet mogen gebruiken, omdat ze niet vrouwelijk zijn.

“Dames laten alleen maar bloemetjesgeur los”, zegt iedereen vaak. Zowel vrouwen als mannen houden deze mythe in stand. Toevallig sprak ik afgelopen week iemand (dame) op het terras die er totaal klaar mee was. Ze keek ervan op dat heren smerige jongenspraat kunnen hebben en dat vrouwen dat nauwelijks met elkaar doen. Ik was het meteen met haar eens. Waarom kunnen dames niet over poep en pies praten? Het is het meest gemakkelijke gespreksonderwerp, aangezien iedereen het doet. Inderdaad ligt er nog steeds een taboe op, maar waarom kunnen jongens het dan wel en moeten dames netjes en binnen de lijntjes kleuren?

Als we de genders in alle opzichten dichterbij elkaar willen krijgen, dan zijn dit soort kleine aanpassingen ook belangrijk. Natuurlijk is de plaats en de tijd voor deze praat belangrijk. Tijdens een sollicitatiegesprek is het niet verstandig om over de dagelijkse darmbewegingen te praten, maar in een groep “nieuwe” vrienden en vriendinnen kan in principe alles. Een simpele vraag over het gebruik van het toiletpapier breekt het ijs. Het valt onder de ranzigere kroegpraat. Een lach krijg je er sowieso altijd uit; bulderend of in het vuistje.

Sommige mensen zijn er niet klaar voor, maar de meeste hebben hun kindertijd nooit echt achter zich gelaten en gaan graag terug naar poepgrappen. Dames en heren trek de monden open en praat volmondig over vouwen, kijken, staan en schijten, want iedereen mag wel een beetje lachen over dat kleine hoopje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s