De brug stond open. De standaard variant van een slechte smoes, maar dit keer was het echt zo. Gelukkig was het mijn vrije dag en was ik op weg naar mijn filmisch ochtendritueel, dus een open brug was geen dwarsboom. Met Paradise City van Guns N’ Roses in m’n oren keek ik naar de boot die onder de brug doorging, toen ik naast mij een totaal verbaasd kindje zag. 

Voorop de fiets bij z’n vader, de favoriete plek van elk kind, is elke beweging nieuw en groots. Verbazing en amusement lopen in elkaar over. Een brug die openstaat is iets wat elke volwassene meerdere malen heeft gezien en daardoor niets verbazingwekkends meer. Eerder een ergernis, want alles gaat tegenwoordig op de klok. Iedere hindering is een druppel in de emmer. Het internet staat vol met filmpjes van Road Rage. De korte lontjes hebben geen oog meer voor zoiets magnifiques als een openstaande brug.

Natuurlijk kan ik ook nog versteld staan van een prachtig vergezicht, een hoog gebouw of een goede film, maar het heeft een mindere impact dan voor de kinderogen. De verbazing op dit kleine ventje zijn gezicht over hoe zo’n groot object in beweging kon komen. Zijn speelgoedbrug thuis kon niet tot deze hoogte reiken. Daarnaast weet hij natuurlijk niet de basis van hoe een ophaalbrug werkt. Hij heeft nog geen les natuurkunde gevolgd en weet niets van zwaartekracht, behalve dat zijn voetbal weer naar beneden komt als hij hem de lucht in schopt.

De lijst Rock Anthems op Spotify was gestopt op het perfecte nummer voor dit moment. Paradise City, waar het gras groen is en de meisjes prachtig. Alles zoals je dat nog nooit gezien hebt. Paradise City is de plek waar volwassenen zich weer kinderen kunnen voelen. Waar wij weer verbaasd kunnen zijn over ophaalbruggen, rondvaartboten en kinderboerderijen. Wat zou dat heerlijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s