Ik bezit één polo. Een verweerd grijze, omdat ik een polo moest hebben om een golfles te volgen. Die dag stond ik in mijn grijze polo, felblauwe korte broek en rode noppenschoenen af te slaan. Kledingvoorschriften. Rick; de sportieve Bassie. Vorig weekend kreeg ik ineens een flashback.

The Taste of Amsterdam bevat alles wat de smaakpapillen nodig hebben. Burgers van Wagyu, honing van de beste bijen, polentafriet, sushi met tachtig ingrediënten. Overgoten met alcohol en gebral. Oud Zuid loopt uit een laat zich zien en wil gezien worden. Het ziet er geweldig en overweldigend uit in het Amstelpark, maar natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan. Niks all-you-can-eat buffet, maar drie stukjes vis voor d prijs van een long en een nier. Niet te vergeten dat je zonder blouse of polo nogal opvalt.

Helaas wist ik dit pas op het moment dat ik middenin het gedruis stond. Een tikkeltje underdressed. Ik bezit die ene polo, maar die ligt veilig opgeborgen tussen de mottenballen in mijn ouderlijk huis. Natuurlijk heb ik blouses, maar die draag ik graag met een mooie dunne das en niet tijdens verhitte momenten. Anders; zweetoksels en natte rugstreep. Daarnaast past dat ook niet bij de aankleding, zag ik toen ik om me heen keek. Polo, blouse of sjaal was de dresscode n ik had de memo niet gekregen.

If you got it: Flaunt it. If you don’t: Bluff all the way.

Nog nooit had ik zoveel van dit soort kleding op één hoop gezien. Miljonairsfair of wannabe-miljonairs.Fles wijn onder de arm, rode ribbroek vast geriemd, sjaal om de hals en gaan. Brallen over boten, botox en blote bodies. Totdat de Chardonnay je laat wankelen op de dansvloer. Luchtkus hier, hapje daar en seksueel getinte grap er dwars doorheen. Bulderlach en schuddebuiken, want de alcohol moet nog hoger in de gist en de vis moet zwemmen.

Het was de wilde variant van de golfclubleden van al die jaren geleden. Waar zij rustig een pilsje of een wijntje nuttigden, waren deze losgeslagen polo’s de Hell’s Angels onder de motorbezitters. Vol gas, zolang de sjaal maar goed zit. Gelukkig kon ik mij goed vermaken, want met een leren jas en een leuk t-shirt kom je daar blijkbaar ook al een heel eind. Proost, ouwe pik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s