Iedereen is gek geworden. Een maand geleden hadden we nog te maken met de Siberische Beer 2.0, maar nu is elk stukje gras in de Amsterdamse parken bezet door picknickleedjes, wijn en rondvliegende ledematen. Allemaal om die paar zonnestraaltjes op de bikinilijn te laten stralen.

Het hele Vondelpark lag onder de gemodelleerde bikini’s. Één week zon en mensen denken dat de zomer in volle gang is. Kort rokje, dunne kaftan en op de fiets naar het park. Vergetend dat, zo gauw de zon onder is, hun gekozen outfit ongenaakbaar wordt afgeslacht door de frisheid. Met als gevolg: koude vingers, bronchitis en blaasontsteking. Natuurlijk helpt de gevoelsdempende alcohol als een katalysator voor groter ongemak. Belangrijkste nieuws van volgende week: Griepepidemie op komst.

Nu lijk ik de zure pruim uit een bejaardensoos. Ik hou ook wel van een zonnestraaltje om mijn wangetjes perzik roze te laten kleuren, maar over het algemeen mag het van mij een graadje kouder zijn dan voor de meesten. Bij koelere temperaturen kan ik nog een laagje aantrekken. Andersom gaat dat niet op. Hooguit kan ik nakend rond gaan lopen, maar in openbare parken zijn de regels hiervoor strakker dan een sm-meesteres in spandex. Vandaar dat ik bij warmte mijn lichaamstemperatuur probeer te reguleren met een verkoelend wijntje c.q. biertje. Toch blijft die rode boei (die ik mijn hoofd in warm weer noem) gloeien en zweten. Wat weer voor een heel onaantrekkelijk aangezicht zorgt voor mijn medeparkgangers.

“Kijk mama, een otter in een t-shirt met zweetoksels”

Laat mij de schaduw maar liefkozen geheel gekleed, in plaats van te flaneren in een zwembroek. Als ik dat niet doe word ik alleen maar rood in plaats van bruin, verlies ik vocht als een lekkende kraan en, aan het eind van de dag, heb ik een irritant kuchje waarmee ik mezelf ’s nachts wakker houd. Dan kan ik direct in een freakshow gaan werken als het verschilferde lekmonster met een rokershoest. Komt dat zien, komt dat zien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s