Bierbrouwen is al een tijdje helemaal trendy. Overal poppen speciaalbiertjes van microbrouwerijen op. Ieder met zijn eigen smaak, kleur en geinige naam. Vooral geliefd is de Indian Pale Ale, oftewel IPA. Maar bij deze biervariant kan ik je verwelkomen in de trein naar Manboob-city.

Dat je van bier een bierbuik krijgt wist iedereen al, maar sinds gisteren ben ik erachter gekomen dat sommige biertjes meer gevolgen hebben voor je lichaam dan alleen de “bierspoiler”. Ik ben zelf niet zo’n groot fan van de kruidige IPA’s en nu heb ik daarvoor een extra reden. Zo blijkt dat in IPA een plantaardige vorm van oestrogeen zit. Dit stofje helpt bij een goede nachtrust en bij vrouwen tijdens de menopauze, maar bij mannen zorgt het voor vetophoping in de borsten.

Drink je vaak een IPA en zie je de borstkas steeds meer hangen, dan is het misschien verstandig om over te stappen op de normalere biertjes (of meer gaan trainen en gezond eten) Vrouwen zou ik juist stimuleren om dit goedje te drinken, baat het niet dan schaadt het niet. Zeker als je een groot voorstander bent van hoppige en kruidige smaak van de IPA.

Ikzelf heb hier niet zo’n last van. Ik ben geen groot fan van de smaak van de meeste IPA’s. Af en toe vind ik er ééntje die mij kan bekoren, maar het gross van deze bieren is niet voor mij weggelegd. Ik hou het meestal bij pils met pilssmaak. Natuurlijk is daar ook iets voor te zeggen over vetophopingen in de buik, maar op één of andere manier is die dikke buik meer man eigen, dan een paar borsten. De dad bod is meer ingeburgerd, dan de manboob. En is daarnaast ook meer geaccepteerd als een look voor de normale man.

Borsten bij mannen staan niet op het lijstje van sexy eigenschappen volgens vele vrouwen. Het wordt vaak geassocieerd met dikke mensen en die staan niet op de cover van de beautybladen.  Daarnaast denk ik zelf dat e. en paar borsten mij zouden misstaan. Ik ga mij niet zekerder voelen als ik grote tieten heb dan menig vrouw om mij heen.

Vooralsnog is er niets aan de hand zolang je daarnaast maar een gezonde levensstijl aanneemt. Toch zal ik nu elke keer dat ik een IPA zie denken aan mannen met borsten. En alleen dan al zal mij doen overschakelen naar een heerlijk koude pilsener. Of eentje uit het gigantische scala van speciaalbiersoorten, want er is nog zoveel keuze buiten IPA’s om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s