Na een paar drankjes is het toch echt zo ver. Een gevulde blaas moet leeg gemaakt worden, maar in het toilet kom ik er achter dat er geen tussenschotjes zijn. Vanaf dat moment kan ik nergens anders aan denken, dan dat ik een schaamschot mis en ik de buurman kan zijn en hij mij. Helaas heb ik licht last van plasverlegenheid. 

Als ik genoeg biertjes op heb is het voor mij geen enkel probleem. De alcohol heeft dan mijn hersenpan, en daarmee mij schaamte, overgenomen. Maar als ik pas net een pub binnen ben gelopen is het gemis van een schaamschot problematisch. Er zijn verschillende tactieken je toch af te scheiden, maar die werken niet zo goed voor mij. De bekendste is de buitenste toiletten uitkiezen en een beetje bijdraaien. Toch is dat voor mij gen optie. Ik mis die kleine afscheiding die mij van de persoon naast me schermt.

Zo gauw ik een aantal mannen bij de pisbakken zie staan, sla ik dicht. Dan ga ik voor de vorm toch bij mijn eigen bak staan. De sluizen blijven dicht en ik sta daar voor Jan Lul, letterlijk. Ik acteer me naar een Oscar door zelfs nog uit te schudden, terwijl ik nog steeds met een volle blaas sta. Pas als iedereen uit het toilet is verdwenen of er is meteen een afgesloten toilet, begint het bij mij te stromen. Het is plasverlegenheid in zijn lichtste vorm. Hinderlijk tot de nood zo hoog is, dat het mijn schaamte voorbij is en ik vanzelf begin te stromen.

Vandaar dat ik het van groot belang vind, dat elk herentoilet voorzien is van pisbakken met daartussen een schaamschot. Het is die kleine afscheiding die voor mij plassen of niet  plassen betekent. Dit zijn geen dingen waar vrouwen aan hoeven te denken of ook maar zien als een probleem. Ik heb ook het idee dat stylisten van horeca-interieurs meer afgaan op hoe het eruit ziet, dan het extra nut van een schaamshot. Mannen worden gezien als stoer als het gaat om hun piemel en alles wat daarbij hoort, maar ik kan simpelweg niet plassen als iemand naast mij precies hetzelfde doet.

Licht problematisch, want na een paar alcoholische versnaperingen heb ik er geen last meer van. Na nog een paar drankjes wil ik zelfs al kijken hoe ver ik van de pisbak af kan staan. Een wedstrijd met een medestander is dan geen probleem meer. Het zijn de eerste momenten op het toilet die even ongemakkelijk zijn. Een kleine schaamschotje helpt me dan een heel eind op weg.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s