i-want-my-mtvcover

Lang geleden was MTV een zender dat net over het randje durfde te gaan. Door alleen maar videoclips te laten zien hielden ze de kijkers niet vast, daardoor ging ze over tot het maken van vermakelijke televisie. Met Pimp My Ride, The Osbournes en Jackass gingen ze verder over de kop dan elk televisiestation ooit was gegaan. Helaas is zelfs dit vermaak verleden tijd.  

Misschien heeft het iets te maken met leeftijd. Ik ben natuurlijk een dik decennium ouder geworden en behoor tegenwoordig niet meer bij de “hippe” jeugd. Toch ben ik in mijn doen en laten nog steeds jeugdig. Je kan mij een aflevering van Viva La Bam of Jackass voorschotelen en ik zal er van genieten. Waarschijnlijk wil ik zelfs hele seizoenen zien voordat ik er echt klaar mee ben. Piemelgrappen en pijn lijden de hele dag. Maar MTV maakt dit soort programma’s niet meer. Ze hebben nu te veel inhoud of juist te weinig.

Tegenwoordig heb je programma’s over cyberpesten zoals Catfish. Reality series over zwangerschappen bij tieners als Teen Mom 1, 2, 3 of UK. En natuurlijk programma’s gevuld met kandidaten met korte lontjes: Geordie Shore, Jersey Shore, Are You The One en EX on the Beach. Nog een klein beetje afgetopt met een paar videoclips en je hebt de jaarprogrammering van MTV Nederland.

Nu is dit niet helemaal waar, want er is nog één gedrocht van een programma dat tegenwoordig op tv verschenen is. Twee kandidaten van Ex on the Beach hebben hun eigen programma gekregen genaamd Double Trouble. Hierbij gaat het om een eeneiige tweeling uit Maaskantje (inderdaad dat dorp uit New Kids bestaat echt). Ze hebben geen kennis van de wereld om zich heen, denken alleen maar aan hun uiterlijk en kunnen geen zin maken voor ook maar iets. Grofgebekt in elke situatie en meedogenloos tegen andersdenkenden. Een goede formule voor een nieuw programma zou je denken.

Fout. Na een volle zes afleveringen van dit stel ben ik niet één keer geamuseerd. Op hun “wilde” reis naar Bulgarije zijn ze alleen maar aan het klagen, zelfs als ze in een hotel in het Bulgaarse Sunny Beach zijn beland. Iedereen die ooit wel eens een reality show heeft gezien weet dat dit soort uitgaansgelegenheden gegarandeerd seks, dronkenschap en drama oplevert. Maar bij de tweeling wekt dit alleen maar verveling op. Ze doen niks anders dan ontbijten, babbelen, tussenshot van Sunny Beach, klagen bij een jetski, shot van het zwembad van het hotel, ruzie en afgelopen. Om en nabij zes aflevering achter elkaar volgens het zelfde stramien.

Nu snap ik wel dat MTV Nederland dacht een gouden gans te hebben met deze groffe tweeling, maar helaas legt het spiegeleieren met knoflooksaus (iets wat de dames elke ochtend eten weet ik nu). Je krijgt hooguit een lichte glimlach als ze weer eens gebroken Engels praten, maar dat is niet genoeg om een heel programma mee te vullen. Wat is er gebeurd met die leuke, edgy en vooruitstrevende televisie die ze vroeger maakten? Ga zelfs maar een stap verder dan de rompslomp die nu getoond wordt. Ik bied mezelf aan om nieuw soort The Trip voor jullie te maken. Humor tv met een rauw randje, dat kunnen jullie wel weer gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s