Na bijna een jaar en wat beginnende rugklachten is tijd om ons oude bankje de laan uit te schoppen. Het kleine IKEA-bankje heeft zich kranig gehouden al deze tijd, maar hij is toch echt aan vervanging toe. Hij is te klein voor ons twee tegelijk en je kan er niet langer dan een tweetal uur comfortabel op zitten. Een nieuwe bank is de missie. De woonboulevard is ons eerste doel.

Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Verschillende internetsites bekijken is natuurlijk de eerste stap, maar op het web zie je al snel dat je zonder timmermansoog geen idee hebt wat de dimensies precies zijn. En aangezien wij wel genoeg ruimte hebben voor een grote driezitter, maar het trapgat naar onze studio dat niet toelaat, zijn we gebonden aan nogal aparte specificaties. Zo moet de bank demontabel zijn en dit is natuurlijk een van de raarste verzoeken die je kan stellen: “Kan ik deze nieuwe bank makkelijk uit elkaar en in elkaar zetten zonder dat ik hem helemaal naar z’n grootje help?”

Maar doordat elke site slechts een aantal foto’s toont en daarnaast onmogelijk kan uitleggen of een bank lekker zit, ben je toch min of meer aangewezen op een kleine tocht naar een meubelgigant. Woonmall Villa ArenA op zondag. Je zou denken dat dit een van de drukste dagen is, zoals IKEA met Pasen of Artis tijdens elke vakantie, maar gelukkig waren de Sterren van Holland neergestreken op het Arena Park. Daardoor stond het feestgedruis mee te blèren met “bekend” Nederland en lieten ze de woonmall links liggen.

Eerlijk gezegd kom ik niet graag of vaak in dit soort bulklocaties voor woon-, slaap- en badkamers. Vier verdiepingen aan verschillende aankledingen voor de thuislocatie. De eerste vier ringen van Dante’s poort naar de hel. Glimmende panterprint tot donker leer en van pasteltinten tot emotie- en besluiteloos. Voor ieders wat wils, maar je moet het zelf nog even vinden in vijftig woonwinkels. Dat betekent in een trage pas langs de ringen van de vier etages. De eerste paar winkels gaan nog redelijk goed af, maar na een tijdje zie je door de hoeveelheid bankstellen het einddoel niet meer. Geen van de bankstellen past namelijk bij ons, althans dat denken we.

Het is niet alleen het in- en uitlopen van de winkels dat zorgt dat ik niet graag naar deze winkels kom. De enige bezoekers zijn stelletjes (met of zonder kind in de buggy) die opzoek zijn naar het perfecte dingetje voor hun stulpje. Overal waar je kijkt lopen ze hand in hand, lachend met een ijsje of met een factuur voor een Goossens kingsizebed. Knikkend of nog hevig overleggend terwijl ze bij de kleurstalen van de bankbekleding staan. Villa ArenA is een bedevaartsoord waar alle stelletjes eens in hun leven geweest moeten zijn. En daarna kunnen ze verhalen met elkaar uitwisselen of hoe een leuke tijd ze er hadden.

Maar dit is niet aan ons. Wij zoeken een bank die past bij onze specificaties en hoe groot de woonmall ook is, voor ons is er geen bank. Maar om het cirkeltje rond te maken vinden we thuis, binnen een paar minuten, de juiste sofa. Zo op het internet. We hebben een dagje uit naar mekka gehad, maar uiteindelijk kunnen we het net zo goed regelen vanaf ons oude, te kleine bankje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s