04-102556-doctors_warn_against_using_jiftip_contraceptive_stickersAl vaker heb ik gesproken over nutteloze uitvindingen. Apps als Room For Thought, waar ik geen idee van had waarvoor ik het precies moest gebruiken. Maar ook de op volle toeren draaiende bezigheidstherapie genaamd: De Fidgetspinner. En met als apotheose van menselijke domheid de gouden selfie-stick. Gelukkig zijn er nog uitvinders die “Hold my Beer” uitroepen en de lat nog lager leggen. 

Toevalligerwijs heb ik het hier niet over de Ta-Ta Towel. De handdoek die dames met een grotere voorgevel kunnen omhangen tijdens de klamme dagen van het jaar (of na het douchen), zodat het zweet onder de borst opgevangen kan worden en niet nare zweterige schuurplekken achterlaat. Op zich best wel nuttig, althans als het direct na het douchen of in huis wordt gedragen. Maar volgens de website kan je het overal dragen. En dat laatste lijkt me niet echt een geniaal plan, aangezien je een een uitgerekte badstof badmuts om je nek draagt, die op de plaatst blijft door het gewicht van de borsten. Niet echt modieus, flatteus en bovenal nogal gênant voor in de openbaarheid.

Net toen ik dacht dat dit een stap in de vreemde richting was, kwam ik op nog een choquerendere uitvinding die bijna het direct tegenovergestelde is van de Ta-Ta Towel: Jiftip the Diktip. Een soort bandenplakset voor de top van de penis. Makkelijk gezegd; het zorgt ervoor dat de uitgang wordt afgesloten met een cellofaantje, waardoor het zaad tijdens de zaadlozing blijft hangen in de plasbuis om het na de daad, op het toilet, eruit te laten lekken.

Nu denk je misschien: “Goede vervanging voor een condoom”, maar ik durf daar redelijk wat punten tegenin te brengen. Ten eerste is het geen vervanging voor een condoom. Het is een van de eerste punten op de site. Gebruik het niet voor het voorkomen van zwangerschap en SAO’s, maar voor de nieuwigheid, lol, entertainment, genot en het gemak.

Wat is er lollig of entertaining aan een veredelde kauwgomtatoeage op de eikel? En is het echt gemakkelijker om een plakplaatje juist aan te brengen op het gaat, dan een rubberen omhulsel erover te schuiven? Ik snap inderdaad dat genot meetelt. Zo vaak hoor je mensen klagen over het verloren gevoel door het gebruik van een condoom. Maar als deze pleister niet helpt tegen alles, waar een condoom voor bedoeld is, wat is het nut er dan van? Daarnaast is de hele sensuele sfeer verdwenen als iemand een plakkertje op zijn eikel wrijft, nadat hij het topje grondig heeft schoongemaakt met het meegeleverde doekje. Hoezo “ondetecteerbaar”, als je op de bedrand jezelf te beplakken?

Na een kleine speurtocht op de site, kwam ik eindelijk achter wat het nut is van deze uitvinding. Het gaat gesmeer tegen. Als een slabbertje voor een baby, is de jiftip voor de vrijpartij. Geen lekkende druppels meer of geknoei met een condoom, maar een simpel opslag voor het eind van de avond en met een plasbuis vol zaad naar het eerste, beste toilet. Dit maakt een erotisch avontuur natuurlijk veel smaakvoller, dan wannneer al dat menselijke vocht rond zou kunnen vliegen.

Als het verder geen extra nut heeft, behalve een beetje properheid tijdens de seks, dan moet het wel een Amerikaanse uitvinding zijn. Het volk dat geobsedeerd is met hygiëne en Dettol en net zo slecht is in seksuele voorlichting als de Britten. Daarnaast is meer dan de helft van de Amerikanen besneden, waardoor er geen voorhuidswrijving bij de Jiftip ontstaat. Ik kan me niet voorstellen dat zo’n plakkertje blijft zitten. Als ik kijk naar de wrijving langs een normale sticker of pleister dan is er binnen de kortste keren een opstaand lipje en binnen een mum van tijd is de hele sticker los gewrikt.

Vandaar dat ik de Jiftip de meest nutteloze uitvinding (tot nu toe) vind. Het beschermt nergens tegen en helpt ook niet echt met een plezierige ervaring. Het is een kurk tegen een beetje gesmeer en dat is alles. Een pleister voor een lekkage en hoort niet thuis in de slaapkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s