towelWaarom gaat men op vakantie? Voor mij is het om te relaxen, de dagelijkse sleur te verlaten en te ontstressen. Maar het lijkt erop dat veel Nederlanders juist extra stress willen ervaren om te kunnen relaxen. Niet dat ze de extra druk opzoeken, maar ze bevinden zich er altijd middenin. Het ochtendritueel omgedoopt tot de Beddenrace.

Heb je geen idee waar ik het over heb bekijk dan de filmpjes: Sunbed Wars At The Marina Terranova of Beddenrace Club Mallorca d’Or. Je begrijpt dan meteen waar ik tegenaan loop. Vroeger heb ik dit soort taferelen in mindere mate meegemaakt en ik kan me er nog steeds aan ergeren. Het ligt, voor mij, langs de zelfde lijn als klappen bij de landing op het vliegveld. Een man doet z’n werk, dus waarom dat stressgeklap? Doe je dat ook elke keer als de buschauffeur de stadbus in de voorgevel van de Albert Heijn heeft gereden? Nee, want je gaat er vanuit dat hij zijn werk op een correcte en juiste manier doet. Hetzelfde ongemakkelijke gevoel krijg ik bij het kijken van deze filmpjes. Waarom zou je elke ochtend deze stress willen doorstaan om ’s middags daar weer aan te ontstressen op jouw ligbedje?

Ik moet ook oprecht zeggen dat ik verwend ben de manier van op vakantie gaan, waardoor ik bijna nooit op dit soort oorden terecht ben gekomen. En daardoor kan ik mij extra ergeren als ik het wel zie als ik op vakantie ga. Deze mensen leggen hun handdoek op zo vroeg mogelijk neer op “hun plekje”, om daarna weer naar bed te gaan, te gaan ontbijten of een uur lang op het toilet door te brengen. Ze zetten een wekker om op tijd de juiste hoeveelheid ligbedden te kunnen confisqueren. Op het moment dat ik mijn bed uit zou komen, zo rond het middaguur, zijn alle ligbedjes “bezet” zonder dat er maar iemand daadwerkelijk aan het zwembad ligt.

Terwijl ik op mijn slippertjes richting het zwembad loop, en ik zie al die behanddoekte bedjes, gaan er meestal twee scenario’s in mijn hoofd om. Alles ligt blijkbaar vol, dus ik loop wel door naar het strand en ga daar lekker relaxen of ik ga even iets eten en kijk straks wel weer. Maar het kan ook zijn dat ik een van de handdoeken pak en ze leg op een ander bedje. Mocht de “eigenaar” mij daarop aanspreken, zeg ik heel simpel dat dit bedje niet bezet was. Je moet wel helemaal gestoord zijn om daar ruzie over te gaan maken op je vakantie. En als ze dat dan toch willen, ga ik er niet op in en laat ik het ze lekker uit ruziën met de receptie, die er toch niets aan gaat doen. En ergens hoop ik meestal op het laatste scenario, aangezien ik lekker lig te relaxen op een ligbedje en iemand enorm gestrest naast mij staat te blaaskaken, waardoor hij of zij toch echt de eigen vakantie verpest. Klein lolletje voor mij.

Het is simpelweg onbeschoft om iets te bezetten zonder het daadwerkelijk te gebruiken. Waarom zou iemand anders, die paar uur dat jij er niet bent, geen gebruik mogen maken van het comfort dat het hotel te bieden heeft? Wat geeft jou het recht om andere mensen dat recht te ontnemen?  Waarom zou je al die stress ondergaan op vakantie? Relax, neem een mojito en maak je niet druk. Volgende week is dat bedje toch weer van iemand anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s