The Learning Channel is één van mijn favoriete zenders voor de nachtelijke uurtjes. Waar voor mij Spike het heerlijke kanaal voor de middagen en avonden is, is TLC mijn nachtlampje voor tijdens het opruimen na werk. ’s Nachts is het namelijk voor bij met het vrouwelijke geneuzel en gaan ze in op de echte onderwerpen zoals seks bij Engelse tieners. 

The Joy of Teen Sex is een van de meest verbazingwekkende programma’s, omdat ik hierdoor er achter kom hoe weinig de nieuwe generatie Britten weten van seks. Aangezien ze maar weinig voorlichting krijgen op school en het meeste leren van het internet (lees: porno), hebben ze een vertekend beeld van seks, liefde en romantiek.

Ik weet nog goed dat ik het vak verzorging had in de brugklas. Dit was mijn eerste contact met het mystieke “geslachtsgemeenschap”. Het vak was een mengelmoes van alles wat een jonge adolescent moest weten. Van puistjes tot koken en van gezondheid tot voorbehoedsmiddelen. Ze kwamen allemaal voorbij, begeleid onder het toeziend oog van een 60-jarige lerares van de oude stempel.

Wie dacht dat “seksles” een grote melige, geile orgie werd had het mis. Er is namelijk niks opwindends aan een oude vrouw die een condoom over het uiteinde van een bezemsteel duwt terwijl ze verveelt de klas inkijkt. Voor ons wat het de eerste keer dat we zoiets zagen in real life, voor haar was het de honderdste keer in enkele decennia. Maar dit waren wel mijn eerste stapjes richting de grote wereld van seks. Aan de hand van een docent mocht ik mijn eerste stapjes zetten in deze vreemde wereld om daarna bewapend met de opgedane kennis zelf op speurtocht te gaan.

Maar blijkbaar is het die kennis die de huidige generatie Britten ontbreekt. Er komt een groot scala aan misverstanden en onkunde voorbij in het programma. “Bij seks moet je zoveel mogelijk standjes achter elkaar doen.”, “Anale seks hoort erbij op een eerste date.” of “Als een meisje het maagdenvlies nog heeft kan ze niet zwanger worden.” Vooral bij die laatste zat ik met mijn mond open, omdat de moeder van deze statement makende jongen het hier volledig mee eens was. Dit is de grootste onzin dat ik ooit gehoord heb. Hoe kan je dit soort uitspraken maken als je niet eens weet wat een maagdenvlies is.

Of de meid die dacht dat ze niet zwanger zou geraken als hij op tijd zichzelf uit haar haalde. Zelfs mijn ouders kenden “Voor het zingen de kerk uitgaan” en wisten dat dit niet de meest betrouwbare methode was. Voorvocht kan immers ook al zaad bevatten en dus een vrouw bezwangeren. Dan hadden we nog het panel tieners die uit drie foto’s moesten aanwijzen wat een normale vagina was. Bij het zien van de foto’s zag ik alleen maar: Grote schaamlippen, iets uitstekende schaamlippen en plastic chirurgisch verjongde vagina. Drie perfect normale geslachtsdelen in mijn ogen. De jongeren zagen allen de strakke “jonge” flamoes aan voor de norm, de rest zag er vreemd uit en moest dus wel een ziekte bevatten. Hierdoor doorzie je meteen de onwetendheid bij die nieuwe Britse generatie.

Hopelijk staan de Nederlandse jongeren niet zo ver van de werkelijkheid af, maar ik ben bang dit dit niet het geval is. Als je al hoort hoe sommige dames worden aangesproken op filmpjes die verspreidt worden via de sociale media, houd ik mijn hart vast voor de komende generatie. Hoffelijkheid en degelijkheid zijn namelijk ver te zoeken. Het maakt daarentegen wel enorm vermakelijke nachtelijke televisie over alle seksuele misverstanden. Helaas is het vanaf deze week vervangen voor een show over doktoren, oftewel de middagprogrammering heeft de nachtelijke uren ingehaald. Net als bij de sekskennis van de jongeren.

Een gedachte over “De Sekskennis Achterstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s