De gebroeders Wright, Thomas Edison, Nikola Tesla, Leonardo Da Vinci, Galileo. Wat is de overeenkomst tussen al deze namen; het zijn allemaal uitvinders. Uitvindingen die grootse veranderingen meebrachten voor de mensheid. Het spreekwoordelijke peertje boven het hoofd. Tegenwoordig blijven nieuwe ondervindingen opkomen, maar daarnaast zijn er ook bedenksels die het licht nooit hadden mogen zien. 

Er zijn veel onzinnige uitvindingen in deze wereld. De meeste uitvindingen hebben een nut, maar sommige lijken alleen een behoefte te verzadigen van een probleem van deze tijd. Zo is de mobiele telefoon een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. En om dit apparaat heen komen steeds meer accessoires. Zowel op software als op hardware gebied. Maar toch zag ik laats de meest nutteloze uitvinding op het gebied van telefoons: de selfie-stick.

De selfie-stick is een manier waarop je de rest van de wereld kan laten zien waar jij allemaal geweest bent. Tegenwoordig kan iedereen een foto van de Eiffeltoren van het internet halen en zeggen dat ze in Parijs waren. Maar door de komst van de selfie-stick is het bewijs ook leverbaar dat je er daadwerkelijk was. Je staat met de Eiffeltoren, Tai Mahal of Empire State Building op de foto, zonder dat je een onbekende omstander een ongemakkelijke vraag hoeft te stellen of zij de foto voor je willen maken. Naast het feit dat de foto’s er altijd wel gezellig uitzien, het is natuurlijk geen hoogstandje in een fotografisch oogpunt.

Nu denk je bij jezelf, die stick is toch al tijden onder ons, wat is er zo speciaal aan. Deze die ik zag was namelijk van goud. Deze man was naar een winkel gelopen, was de hele selectie langsgelopen en uit het scala van kleuren en overdaad had hij een gouden selfie-stick uit de schappen gepakt. Hoe verwrongen moet de gedachtegang van deze man zijn? “Met een gouden selfie-stick ben ik de bom.” Wie denkt er op deze manier?

Ten eerste heb je de stomste uitvinding ter wereld in jouw handen en er ook nog eens geld voor neergeteld. Daarnaast ben je voor de meest protserige kleur gegaan en zie je eruit als een kitscherige idioot. Gelukkig zou ik voor deze man nooit meer een foto hoeven te maken, aangezien hij dit allemaal zelf kan met zijn gouden penisverlenging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s