demonstratie-in-zweden-geert-wildersNog een kleine twee maand en dan moet iedereen weer naar de stembus. Volgens de meeste polls stevent de Partij voor de Vrijheid af op een monsterzegen. De Donald Trump van Nederland zou zichzelf dan weleens Minister-President kunnen noemen. Helaas voor Geert Wilders hebben de meeste partijen een volmondig “Nee” aan een samenwerkingsverdrag met hem.

Nu zullen sommige mensen denken: “Mooi, dat zal hem leren.” En anderen zullen juist teleurgesteld zijn. Wie ben ik om je te veroordelen op je stemgedrag. Iedereen heeft een eigen mening en daar moet men begrip en respect voor hebben, ook al is het een tegenovergestelde visie. Ik wil alleen aangeven dat Wilders in en spagaat zit.

Als hij de grootste wordt, wil zo goed als niemand met hem samenwerken. Hierdoor kan de PVV andere partijen de schuld geven dat ze de mening van het volk niet respecteren. De grootste partij zal namelijk buitenspel gezet worden door de andere partijen. Deze partijen zullen om de PVV een nieuwe coalitie vormen, waardoor Geert Wilders weer vooraan in de oppositie zal staan; zoals voorgaande jaren.

Dit weet Wilders en dit weten de andere partijen ook. Maar mijn vraag is: Wil de PVV überhaupt regeren? Oppositie, klappen onder de gordel en tegenwerkend gedrag zijn dingen waar de partij goed in is. Dit kunnen ze als een kamerpartij heerlijk uitkauwen, maar als een coalitiepartij moeten ze elk voorstel met hand en tand verdedigen. Hiervoor is de partij van Wilders niet gemaakt. Ze willen juist tegen schenen schoppen zonder zelf een zuivere input te geven aan een discussie. Geen oplossingen, maar wel tegenwerken.

Stel je voor dat het zover komt dat de PVV in de regering komt, dan valt de coalitie binnen de kortste keren uit elkaar, omdat Wilders & co. geen idee hebben wat regeren eigenlijk betekent. Dan wordt de schuld in de schoenen geschoven van de Partij voor de Vrijheid en kunnen ze niemand anders als Zwarte Piet aanwijzen en zal de stemmer hun veroordelen. Dit is niet hoe de PVV in elkaar zit.

Vandaar dat voor de Partij voor de Vrijheid de beste uitkomst is dat ze de grootste worden. Ze zullen gepasseerd worden en daar zullen ze moord en brand over schreeuwen, maar uiteindelijk zijn ze juist tevreden met deze uitslag. Ze kunnen weer de kont tegen de andere partijen ingooien, terwijl ze zelf de slachtofferrol aannemen.

Ik wil graag dat iedereen tien minuten neemt om het partijprogramma van de PVV kritisch te bekijken en af te vragen hoe ze de speerpunten willen gaan waarmaken. Kijk goed, bedachtzaam en lees je in, want dan zal je inzien dat de partij uit niets meer bestaat dan gebakken lucht. Op wie je dan wil stemmen, dat maakt me geen reet uit. Ik leg hier simpelweg uit wat er gaat gebeuren als de PVV de grootste wordt. Let op mijn woorden. Ik heb jullie gewaarschuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s