SuperfoodsSpeltbrood is niet beter voor je dan volkoren. Hengelen met je theezakje is ten strengste verboden. En E-nummers zijn al helemaal uit den boze. Dit zijn slechts een paar onderwerpen die afgelopen weken het nieuws in beslag namen. Vooral op de achterpagina’s, waar de betweters hun ongezouten opinies rondbazuinen. Iedereen weet het beter dan een ander. Zeker op het gebied van diëten, daarom word ik ook een dieetgoeroe voor de normale mens.

Ik ben nooit een groot voorstander geweest superfoods. Daarover heb ik twee jaar geleden ook al eens een betoog geschreven. Coeliarikoek en Superkolder; Over de opkomst van glutenvrij voedsel en gojibessen. En sindsdien ben ik nog niet van gedachte veranderd. Alhoewel, ik ben een heel stuk gezonder gaan eten, doordat mijn vriendin een groentefreak is en een lichte aversie voor vlees heeft. Gelukkig kunnen we elkaar nog altijd verblijden met een zak paprika ribbelchips en een sportschoolloos bestaan. Iets wat volgens geen enkele zelfbenoemde Sonja Bakker meer kan.

Zo mag ik volgens theekenners mijn thee niet direct vanuit de waterkoker op mijn theezakje schenken (Een theezakje is sowieso iets wat not done is). Maar moet ik losse thee in een speciaal houdertje plaatsen, zodat het vrij rond kan dwarrelen in het water waarvan ik van tevoren heb gemeten of het wel precies 75 graden Celsius is. Hierdoor neemt je lichaam de thee beter op.

Als ik zin heb in en kopje thee, dan gooi ik kokendheet water op mijn Albert Heijn huismerk theezakje en hengel ik net zo lang totdat ik het er theekleurig uit vind zien. Qua smaak maakt het mij sowieso niets uit. Thee is toch niets meer dan heet water met stukjes gedroogde plant. Bij verse muntthee is dit het duidelijkst. Mijn thee-ervaring hoeft niet meer dan dat te zijn. Ik hoef geestelijk niet in een andere dimensie te belanden, waardoor ik een soort orgastisch genot beleef van een kopje bosbessenthee.

Vanaf nu ga ik mezelf ook beschrijven als dieetgoeroe voor de gezond denkende mens. Voedsel moet doen waar het voor is: Voeden. Met als fijne bijkomstigheid, dat het lekker is. Snacken mag, maar niet te vaak. Na je lunch mag je best een Snickers, maar dan moet je het koekje bij de koffie laten. Een hapje en drankje op een feestje laat je niet vervangen door glazen water en crackers, zolang je niet de hele voorraadkast leeg eet. En in je avondeten moeten de producten te herkennen zijn en de porties kleiner dan je denkt. Maar doe vooral waar je lekker zelf zin in hebt en laat je niet ophypen door de nieuwste trends.

Deze dieetgoeroe gaat een tosti met ham/kaas eten met extra ketchup, simpelweg omdat ik daar zin in heb. Om daarna een broccoli te ontleden voor door de pasta, want dat hoort bij een gezonde afweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s