alcoholWat is er gebeurd met de liquid lunches? Waar vroeger de glazen wijn bij besprekingen niet aan te slepen waren, zitten de vergaderaars gezapig over hun broodjes zalm met kappertjes en “lattes” heen te bazelen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Soms zie ik twee corpulente heren decadent de flessen Bordeaux achterover tikken, terwijl ze uitvoerig in discussie zijn over de directie van hun “multinational” op het gebied van consultants binnen de infrastructuur van het marktconform, oftewel veel gebakken lucht overschaduwd door een alcoholdamp. Heb ik jullie aandacht nog?

Maar er zit iets joligs aan deze vorm van vergaderen. Bespreken met alcohol is gewoon gezelliger, losser en vrijer, dan met een spaatje en een zuur hoofd die truffelmayonaise verveeld van je broodje afschrapen. Half luisterend naar een wirwar van technische termen. Alcohol is het glijmiddel voor het gezeur. Alles klinkt aannemelijker en interessanter.

Dan is er wel een aannemelijk verschil tussen een goede alcoholische vergadering en ongegeneerd brallen. zo heb ik, na een paar speciaal biertjes, het beste besturingssysteem voor Nederland bedacht samen met een medestrijder. We hadden zelfs de monarchie in tact gelaten. Niet dat dit in enige vorm het daglicht van een uitvoering zou zien. Het was dan ook typische dronkenmanspraat en geen goede uitkomst voor een zakelijke liquid lunch.

Hierin bevindt zich een valkuil voor veel bedrijven. Daardoor worden bourgondische lunches ook niet gezien als productief. Een glaasje te weinig en de ideeënsappen vloeien nog niet; Een glaasje te veel en geen woord heeft enige vorm van logica in zich.

Toch vind ik dat een liquid lunch niet moet verdwijnen uit het bedrijfsleven. Zeker als je en totaal andere invalshoek wil vinden helpt alcohol je nog wel eens op weg. Zelfs ik heb deze blog geschreven met behulp van alcohol. Al was het omdat ik twee bedrijfsheren een alcoholische lunch zag hebben. Daardoor mag ik nu, van mezelf, ook een biertje om ideeën voor mijn volgende artikel op te doen. Liquid lunch voor iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s