BillenLoop je rustig over straat met je verse ochtendkoffie. Het zonnetje lacht je waterig toe. Je besluit je veel te dure zonnebril voor, waarschijnlijk de laatste keer, uit je binnenzak te halen. Maar voor je hem op je neus hebt gezet, kijken je ogen plots naar een gigantische gapende anus. 

Dit moeten de inwoners van Brussel hebben meegemaakt nadat ze, achtereenvolgens, een penis in rust, twee gemeenschap hebbende geslachtsdelen en de desbetreffende anus zagen. Prijkend in de bovenlaag van het straatbeeld waren deze “graffitikunstwerken” ontstaan.

Nu is de discussie gaande of dit kunst is of straatvervuiling. Vandalisme met een zilveren randje. Ik vind juist dat dit soort kunst heerlijk is. Seksueel met een lollig tintje, als een jolige wolk boven de mensheid.

Toevalligerwijs stond in het Volkskrant Magazine van afgelopen weekend een artikel over Aat Veldhoen. Een man die zelf niet vies is van een kunstzinnige vulva. Tegenwoordig is deze kunstenaar mijn buurman. Zijn achtertuin staat bol van de seksueel getinte sculpturen, maar aan de voorkant, in ieders zicht, is niets te zien van al dit erotisch geweld.

Brusselse PenisAlhoewel niet op het eerste gezicht, maar als je heel goed naar de voordeur kijkt kan je zien dat deze is voorzien van een koperen flacide penis als deurknop. Een kleine vorm van rebellie tegen het conforme in het straatbeeld. En datzelfde gevoel heb ik bij de erotische Brusselse muurschilderingen.

Helaas is de metershoge penis al weg geplamuurd, omdat deze uitkeek op een katholieke meisjesschool. Maar hierbij sluit ik me aan bij de mening van de Brusselse wethouder voor cultuur: “Ik zie een penis in rust, dus gewoon een onderdeel van het menselijk lichaam en daar is objectief niets mis mee.” Al moet ik hier stiekem wel in mijn vuistje van gniffelen.

Een gedachte over “Brusselse erectiestoornis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s