YelpYelp. Een woord dat klinkt als iemand die verdrinkt en op het moment dat hij hulp wil roepen een plens water binnenkrijgt. Eigenlijk een perfecte vergelijking voor de recensiesite die slechtlopende zaken nog verder naar beneden drukt.

Op Yelp kunnen de zelfbenoemde recensenten bars, restaurants en cafékantines beoordelen op alles wat hun dwars zit. De beoordelingen schommelen van positief en goed onderbouwd naar pietluttig gezeur over de hoeveelheid ijsklontjes per glas.

Deze laatste soorten van commentaar zijn, in mijn ogen, de meest geniale. Sommige mensen staan zo ver van de realiteit dat hun uitkraamsels elke plank misslaan. Ze trekken punten af voor dubbellaags toiletpapier in plaats van hun geliefde vier velletjes dik. Of dat hun broccoli-pompoensoep niet een evenwichtige verdeling tussen groen en oranje is. Punten aftrekken, simpelweg omdat ze niks beters te doen hebben dan de rest van de wereld hun zure kijk op hun belevingen aan te willen smeren.

Voor die personen lijkt het me heerlijk om een nieuwe Yelppagina te maken. Speciaal voor barmedewerkers en restaurateurs: AntiYelp. Een plek waar het personeel de Yelprecensent kan afkraken op alles. Onbeschoft tegen het personeel. Punt aftrek. Gemis van etiquette. Punt aftrek. Gezeur om niets. Punt aftrek. Onontwikkelde smaakpapillen. Punt aftrek. Een outfit die geen evenwichtige verdeling tussen groen en oranje is. Punt aftrek. Sorry meneer de Vries, uw puntentotaal is gemiddeld een onvoldoende, dus u mag hier niet komen eten.

Daarnaast heb ik nog een goed idee voor de uitbreiding van Yelp. Deze is wel alleen maar voor mijn eigen plezier. We kunnen ook alles gaan recenseren via de Yelpformule. Het parkje op de hoek: “Plezierige ambiance, maar slechte service. Na een uur geen ober te hebben gezien ben ik weggegaan.” Achtbaan De Vogel Rok in de Efteling: “Oncomfortabel om te lunchen en licht wel erg gedimd. Kon niet zien wat er op mijn bord lag.” Heel Holland Bakt: “Prachtige desserts. Erg ongrijpbaar in realiteit.” Pure onzin en daar houd ik van. Helaas ook voor mezelf een punt aftrek daarvoor.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s