Playboy logoDe wereld verandert. Dat begrijp ik. Sinds het internet uit is gevonden is onze wereld met rasse schreden kleiner geworden. Binnen enkele muisklikken kan ik genieten van het uitzicht op de tempels van Chichén Itzá en er virtueel doorheen wandelen. Verandering brengt vooruitgang, zoals men vaak vertelt. Toch liep ik tegen een verandering die bij mijn niet als een stap vooruit kan worden beschouwen. 

Zo las ik, vorige week, dat een bekend Amerikaans naakttijdschrift haar in houd aan gaat kleden. In ieder geval tot er geen tepel, vaginaplooi of schaamhaartje meer zichtbaar is. Ik heb het hier over het bekende tijdschrift van oprichter Hugh Hefner: De Playboy. De naam die alle mannen willen dragen als ze weer een “chick” hebben gescoord in de lokale bar-dancing. De naam die synoniem staat voor de verheerlijking van seks en alles wat daarbij hoort. Het woord waarvan de definitie letterlijk “rijke nietsnut” is, een visie waar elke man naar streeft. Maar kleine konijntjes groeien op en beginnen het gevaar van de wereld om hun heen te erkennen.

Hugh Hefner Volgens een statement van Playboy nemen ze deze stap, in de al dan niet verkeerde richting, omdat er op het internet al genoeg naaktfoto’s ronddwarrelen en ze daar met hun magazine niet tegenop kunnen boksen. Vanaf nu willen ze zich focussen op de levensstijl van de man en niet op de totale naaktheid van de vrouw. Maar, als je het mij vraagt, is dit laatste toch verbonden met elkaar. De geest van de man is niet alleen gevuld met auto’s, maatkleding, Rolexen of Omega’s, multimedia en de dagelijkse behoeften van de met testosteron overvloeiende kerel. Hij is namelijk vervuld van auto’s, maatkleding, Rolexen of Omega’s, multimedia en mooie naakte vrouwen die ze niet kunnen krijgen. Dit zou bijna behoefte nummer één kunnen zijn als je menig kroegpraat tussen de gasten zou geloven.

Waarom zou nummer één mannenblad zich omtoveren tot veredelde glossy? De Linda voor de man. Ik vind het juist fijn om tussen de grappige, interessante artikelen en de avondturen van een redacteur in een Range Rover af te wisselen met een mooie naakte dame. Een prachtige fotoreportage, aangekleed tot een chique en klassiek portret in een prachtige locatie met hier en daar een borst of een schaamstreek die door de luifels van een pikant setje heen gluurt. Elegant, zoals in de Playboy, vind je op het door ranzige porno overspoelde internet niet zo snel. Blijkbaar speelt de fantasie van de man geen rol meer in de Amerikaanse variant en gaat het enkel nog over waarneembare jetset en ongrijpbare gadgets. Maar de belangrijkste geneugte is verwijderd en zal nooit meer terug komen. Een doodzonde.

Kate Moss PlayboyDaarnaast sluiten ze de laatste “blote” editie af met de honderden keren overslijmde Pamela Anderson. Ze mag haar gefacelifte gezicht, strakgespannen huid en opgevulde borsten paraderen voor de vijftiende, en tevens laatste, keer in het blad. Als je af wil sluiten met een knal, publiceer dan foto’s van een prachtige, bekende dame. Adriana Lima, Kate Upton, Kate Beckinsale, Sarah Hyland. Het zijn slechts een paar uitmuntende vrouwen die allemaal een betere keuze zijn dan het lauwe washandje genaamd: Miss Anderson. Natuurlijk is de naam van Pamela verwoven met het naaktblad en is het voor hun een logische stap, maar dat betekent niet dat ik er warm van kan worden.

Gelukkig gaat de Nederlandse Playboy standvastig door met het oude mandaat, maar wie weet hoe lang ze dat nog vast kunnen houden. Vooruitgang brengt verandering en als de Nederlandse Playboy vooruit wil, moeten ze toch ooit een keer bepaalde keuzes gaan maken. Hopelijk zijn dat niet de verkeerde keuzes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s