Dad BodVoor elke man, die een beetje onzeker is over zijn lichaam, is er sinds kort een nieuwe woordcombinatie in z’n vocabulaire: De Dad bod. Deze, uit de Verenigde Staten overgewaaide, “trend” huist zich in het taalarsenaal van elke man met een luifeltje boven zijn gereedschap. De woorden Dad bod zijn al weken niet meer weg te denken uit kroegpraat, kapsalonbabbels en koffieautomaatconversaties. 

De Daddy Body is de letterlijke tegenhanger van de spierbundel. De cup-A mannentietjes, het bier/wijn/baco-spoilertje, de lellende vellen en soms een plukje haar te veel zorgen voor een schoonheidsideaal die elke man als doelstelling kan hebben. Door het randje reuzel op sommige plekken kan men zien dat er in dit lichaam geleefd wordt. In plaats van alleen het uiterlijk wordt voor dit ideaal ook het innerlijk meegerekend. Verschillende bekende mensen zetten de trend en laten een randje vet over hun spiermassa’s heen groeien. En vrouwen vinden dat lekker, althans dit zeggen verschillende sites die positief ingesteld zijn jegens de Dad bod.

Ik, als eigenaar van een zoonloze, semi-Dad bod, mag dus eigenlijk niet klagen dat deze trend is ingesteld. Aangezien ik zweef in een driehoeksverhouding tussen tenger, atletisch en Daddy Body, moet ik voor de dames overkomen als een God. Drie stijlen in één lichaam overtreft immers de eenzame trendvolger. Helaas werkt dit niet zo. Zeker omdat de geilheid en gewildheid van de lubberende Dad bod toch minder in trek is dan vooraf door de trendsetters beloofd was. Hierdoor wordt mijn driehoek lineair en zal ik door mijn jojoënde sportschoolbezoek uiteindelijk niet de belichaming van een hedendaagse God zijn, die, volgens de vele blogs, Linda-artikelen en krantenknipsels, echt bij dit decennium hoort.

Natuurlijk heb ik mijn verwachtingen laag gelaten door mijn sarcasme en terughoudendheid ten opzichte van overwaaiende trends. Ik was nooit in het bezit van een Furby. Blij toe. Dat ding kon niks behalve kakelen en zeuren. Ik heb geen houthakkersblouse, want ik leef niet in het noorden van Canada en eet geen houtskool en rauwe zalm met mos uit ’t knuistje. Ik heb geen longboard (Lees: lang skateboard), want die zijn alleen maar leuk op heuvels en Nederland staat bekend om haar genereus verdeelde heuvelloosheid.

Misschien heeft mijn trendongevoeligheid eigenlijk meer met onoplettendheid te maken, dan met een bewuste keuze. Maar de Dad bod kon ik vanaf het begin zien voor wat het was. Een tegentrend gecreëerd door luie activisten. Straatmuzikanten die hun hand ophouden en daardoor vergeten dat ze zijn gestopt met spelen. De enige voorstanders van de Dad bod zijn de bezitters van het ruimer zittende huidje. De sportfanaten die hun in hun regime moesten snijden, omdat ze kinderen kregen. De kroegtijgers die het laatste biertje te vriend willen houden. De levensgenieters met twee porties bitterballen. De sociale sportschoolganger. De ambitieloze kantoormedewerker. De luie gamegoeroe. De vent die de man met de hamer mijdt en liever met hem een terrasje pakt. Oftewel een groot de deel van de mannelijke westerse wereldbevolking.

Maar onze vrouwelijke tegenhanger is minder gecharmeerd van onze uitdijende zelfverheerlijking. Tegenwoordig is Youtube besprenkeld met filmpjes van vrouwen, die gevraagd worden naar hun mannelijke schoonheidsideaal. En, helaas heren, de Dad bod valt zo goed als nooit. De atleet en spierbalgorilla voeren toch echt de boventoon. De verheerlijking van de Dad bod is niets meer dan egomasturbatie. Een excuus om onthouding tegen te gaan en onszelf te bestempelen als levensgenieter. Hoewel dit misschien hard klinkt, heb ik hier geen problemen mee. Ik zie de Dad bod niet als een trend, stijl of ideaal. Dad bod is niets meer en niets minder dan een woord dat over zal waaien. Uiteindelijk moet je tevreden zijn met jezelf en daar heb je geen trendsetterslichaam voor nodig.

Een gedachte over ““Dood” aan de Dad bod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s