Gay coupleOndanks de enorme emancipatie van homofilie in onze samenleving, is uit een enquête van het SCP gebleken dat één derde van de Nederlanders geen zoenend homostel wil zien. En hier ben ik het volledig mee eens, maar niet om de homofobe redenen die de geënquêteerde mensen aangaven.

Ik zie namelijk liever helemaal niemand in het openbaar zoenen. Verschillende geslachten, dezelfde geslachten, transgenders met genderlozen, een trio van alles door elkaar. Van mij hoeft het allemaal niet in het openbaar. Er zit bij mij geen verschil in het zoenende homostel op straat of twee hetro’s die met elkaar staan te bekken in het park. Het enige verschil is voor mij de locaties, maar beide vind ik ze even aanstootgevend.

Hier praat ik natuurlijk wel over de met kwijl overgoten Franse tongzoen en niet over een liefdevol kusje op de lippen als teken van genegenheid. Deze laatste mag van mij iedereen doen, die zich daar goed bij voelt. Liefde tussen twee mensen, ongeacht hun geaardheid en partnerkeus, hoeft niet onder stoelen of banken geschoven te worden. Een samenleving waar twee geliefden niet meer teder met elkaar om mogen gaan, komt naar mijn idee wel heel erg in de buurt van Orson Welles’ 1984

Daarom verbaasde het me dat bijna een kwart van de ondervraagden het liefst man en vrouw hand-in-hand zagen lopen. Dit is de grootste idioterie die ik ooit gelezen heb. Hand-in-hand lopen is zo onschuldig en kuis dat zelfs de paus het zou doen met één van z’n kardinalen als daar zin in zou hebben. Ergeren of zelfs afkeer hebben tegen hand-in-hand lopen is net zo gestoord als een discussie aangaan met een pasgeboren baby waarom hij moet huilen.

Wie het onderzoek vanuit een andere hoekt bekijkt, ziet ook meteen dat de acceptatie van zoenende geslachten hetzelfde stramien volgt als de porno-industrie. Een man en een vrouw die zoenen wordt volop gebruikt op film en is sociaal geaccepteerd in de gehele branche. Twee zoenende mannen is een nicheproductie gericht op een kleinere doelgroep die opgewonden raakt van deze gewaarwording. Maar een zoenend lesbisch koppel ligt een stuk beter in de markt en wordt daardoor, door zowel vrouwen als mannen, als minder aanstootgevend gezien. Zo zie je maar weer dat Nederlanders eigenlijk een pervers stelletje hypocrieten zijn, die als reactie op het onderzoek, alleen maar aan hun eigen pleziertjes denken.

Ook al loopt Nederland voorop in de sociale acceptatie van homofilie, we hebben nog een lange weg te gaan om gelijkheid te bereiken. Van mij mag je best een homostel aanspreken op hun gedrag, zolang je redenen maar gegrond zijn, zoals die van mij. Het is achterlijk om twee totaal normale mensen af te keuren vanwege hun geaardheid en hun uitingen van genegenheid ten opzichte van elkaar. Waarom zouden homofile, lesbische en transgender stellen zich moeten aanpassen, omdat jij vindt dat het niet natuurlijk is.

Als laatste zeg ik tegen iedereen die een uiting van liefde wil tonen in het openbaar. Hou het netjes, proper, lief en teder en ga niet provocerend lopen seksen, alleen om een reactie uit te lokken. Daardoor krijg je juist een grotere splitsing tussen de groepen en zijn we nog verder weg van de gelijkheid waar iedereen naar streeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s