ValentijnHet is weer Valentijn en wat een geluk dat dit feest vol liefde dit jaar op een vrijdag valt. Zo kunnen alle verliefde stelletjes al hun activiteiten uitsmeren over meerdere dagen voor een heerlijk romantisch weekend. Geheel ongedwongen is dit weekend natuurlijk niet, maar dat neemt men maar voor lief. 

Ik heb al eens eerder mijn pure walging uitgesproken over deze commercieel over-de-top gepushte dag, En ook dit jaar ga ik daar lekker mee door. Simpelweg omdat ik dit jaar alweer single ben tijdens de 14e februari. niet dat het mij iets uitmaakt dat ik single ben, daar kan ik met gemak mee leven. Het is eerder dat het lijkt of stelletjes steeds kleffer gaan doen naarmate Valentijn nadert.

Nou heb ik altijd al gevonden dat een tongzoen in het openbaar op z’n hoogst in een donker hoekje mag in het holst van de nacht. Maar in de aanloop naar Valentijn blijkt iedereen schijt te hebben aan sociale gene. De ene vochtige lap na de andere wordt in het smoelwerk getorpedeerd midden op straat. Daarnaast is er een achtergrondruis van het constante gegiechel van meiden die, winkel in, winkel uit, lopen op zoek naar goedbedoelde romantische rommel en het juiste negligé voor tijdens dat hartstochtelijke nachtje in een hotel aan het strand van Scheveningen.

De Bruna draait steevast overuren met het verkopen van de Valentijnskaarten. Roze enveloppen worden gevuld met kaarten, snoepgoed en hartjeskettingen of emotie-ringen. Ik hoop niet dat de postbode bij mij een kaartje komt bezorgen, dan verbrand ik de liefdesverklaring ongeopend en ritueel in de achtertuin. Niet dat ik een sikkeneurige vrek ben die geen hart heeft. Ik vind het heerlijk om romantische, en soms afgezaagde, presentjes te krijgen en geven, maar niet op 14 februari. 13 Februari: Geen probleem. 15 Februari: Kom maar op. Maar 14 februari is één grote nee.

Nu ik het toch over singles heb. De 13e februari heeft men uitgeroepen tot de Dag van de Single. Dan kan de alleenstaande man of vrouw zichzelf lekker verwennen. Als deze definitie klopt dan is het voor mij elke dag de Dag van de Single. Maar als deze “feestdag” een commerciële nageboorte wordt van Valentijnsdag, dan hoeft het van mij niet meer. Dan ga ik voortaan op 13 februari muisstil in een hoekje van de kamer zitten om mijn zonden te overpeinzen.

Als je je nu afvraagt wat ik dan wel ga doen deze Valentijnsdag/weekend. Ik heb gezien dat heel seizoen twee van House of Cards op Netflix komt. Twaalf afleveringen lang Amerikaanse achterkamertjespolitiek dat is mijn soort Valentijn. Dat is ware liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s