SinterklaasDe Sint is weer in het land. Alle kindjes zijn blij. De gehele etnische minderheid is boos. En elke Nederlander die voorstander is van dit feest is een racist. Ieder jaar komt de discussie over Zwarte Piet weer voorbij en dit jaar heeft het zijn hoogtepunt bereikt vanwege de bemoeienis van de Verenigde Naties.

“Het Sinterklaasfeest past niet meer in deze multiculturele samenleving”: zo schalt het van de daken in de periode van midden november tot vijf december. De grote kindervriend is omgetoverd tot slavendrijver en iedereen die dat vereert is een racist. Toegegeven als ik als buitenstaander naar dit feest zou kijken, zou ik in eerste instantie ook mijn ogen en oren niet geloven. Mensen met donkerbruin geverfde gezichten, zwart kroeshaar, rare kostuums en grote gouden ringen in de oren. De afschildering van iedere Afrikaan in het begin van de twintigste eeuw wordt in dit kikkerlandje nog altijd aangehouden. Maar ik ben een Nederlander en ik hou van dit feest en daar hoort naar mijn idee Zwarte Piet bij zoals hij is. Vergeet niet, het gaat hier om een kinderfeest.

Wat moeten we dan? Als je Zwarte Piet zwart laat, ben je een racist. Dan maken we van de helper een Witte Piet, maar dat zou de etnische minderheden totaal buitenspel zetten, dus ben je een nog ergere racist. Als je ze in alle kleuren van de regenboog zou doen, gelooft geen enkel kind dat hij door een schoorsteen kan zonder ook maar een beetje zwart te worden. En als we ze helemaal niet verven is de magie van het hele feest verdwenen. Dan is er nog de optie om Sinterklaas geen Pieten meer te laten meenemen. Maar het is voor kinderen ongeloofwaardig dat één stokoude man zeventien miljoen schoentjes kan vullen in één nacht, terwijl opa niet eens van zijn luie stoel op kan staan zonder zijn kunstgebit op zijn pantoffels te laten vallen. Laten we niet vergeten dat het hier om een kinderfeest gaat.

De beste uitspraak die ik heb gehoord tegen Sintklaas en zijn Pieterbaas is: Waarom Nederland twee Santa’s (kerstmannen) nodig heeft. Deze uitspraak werd natuurlijk gemaakt door “Sinterklaaskenner” en “VN-afgevaardigde” Verene Sheperd. Blijkbaar ging haar diepgaande onderzoek zo ver, dat ze geen verschil zag tussen de kerstman en Sinterklaas. Sinterklaas was een racistisch feest die het verleden van slavernij vereerde. Alsof de kerstman zo’n lieverdje is. De bebaarde man met obesitas, die zichzelf heeft gekoppeld aan een bekend cola merk, slaat rendieren met teugels en heeft duizenden lilliputters voor hem werken. Ik denk dat de Partij voor de Dieren en Amnesty International maar eens een hartig woordje moeten gaan spreken met deze aan koekjes en melk verslaafde kerstman en de Jamaicaan Sheperd. Ging het over een kinderfeest?

Natuurlijk snap ik dat mensen gekwetst raken bij het zien van Zwarte Piet. Kinderen met een donkere huidskleur worden uitgescholden voor Zwarte Piet en raken hierdoor gekwetst. Vandaar ben ik een groot voorstander om de Pieterbaas langzaam lichter te maken of meer naar grijs te laten kleuren, zoals Erik van Muiswinkel (Lees: Hoofdpiet) ook al aangaf. Maar als we dit doen moeten we de hele VN uitnodigen om de intocht mee te maken. Precies dat laatste jaar voor de veranderingen moeten we een stap racistischer gaan. Zwarte piet maken we dan zo zwart mogelijk. We geven hem de meeste kroeshaar, de dikste rode lippen en de grootste gouden oorbellen. Met een schotel in zijn lip deelt hij cadeautjes uit aan de kinderen: Allemaal kopieën van Kuifje in Afrika. Sinterklaas verruilt zijn staf voor een zweep en mept elke Piet die hem niet zint tegen de vloer. Alle vrouwelijke Pieten lopen met de tieten bloot en vegen de pepernoten van de vloer aan het eind van de intocht. Ging het hier nog over een kinderfeest of zijn we een klein beetje doorschoten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s