SeriesNederland loopt altijd ver achter als het gaat om series. Natuurlijk is elke serie niet even goed als de volgende. Fox is al begonnen met een aantal goede series naar Nederland te halen zoals The Walking Dead, Da Vinci’s Demons en Game of Thrones. Toch heb ik vijf relatief nieuwe series op een rij heb gezet waarvan ik denk dat ze eigenlijk ook op de Nederlandse beeldbuis moeten komen. 

——————————————————————————————————————–

The Newsroom

The NewsroomAls nieuwslezer wordt je in de Verenigde Staten al snel een zelfingenomen, arrogante kwal en Will McAvoy (Jeff Daniels) is geen uitzondering op deze regel. De man heeft verstand van waar hij over praat en steekt dat niet onder stoelen of banken. Dit werkt slecht in samenwerking met een nieuwsteam waar hij dagelijks mee te maken heeft. Vaak ligt hij in de clinch met zowel zijn producent MacKenzie McHale (Emily Mortimer) als zijn zenderbaas. Alleen al voor de eerste (Emmy winnende) speech van McAvoy moet je deze serie niet links laten liggen.

——————————————————————————————————————–

Masters of sex

Masters of SexGeniaal Gynaecoloog William Masters (Michael Sheen) besluit zijn succesvolle carrière op het spel te zetten om onderzoek te gaan doen naar het orgasme. Aangezien het de jaren zestig is rust hier nog een enorm taboe op en wordt hij geforceerd om dit onderzoek in het geheim te doen. Samen met zijn assistente Virginia Johnson (Lizzy Caplan) probeert hij achter de geheimen van dit veel besproken fenomeen te komen. Dit resulteert in chantage, buitenechtelijke romances en een praktijk in een hoerenhuis.

——————————————————————————————————————–

House of Cards

House of CardsVuiler dan congreslid Francis Underwood (Kevin Spacey) zijn er in de Verenigde Staten niet. Hij haalt mensen boven zich onderuit, schopt ondertussen naar beneden en dit allemaal met een glimlach, een handdruk en een vlotte babbel. Ondertussen weet hij iedereen voor zich te winnen en heeft hij de touwtjes in Washington strak in de handen. Samen met zijn vrouw Claire (Robin Wright) speelt hij een vies strategisch spel in de gangen van het Amerikaanse congres.  Met paradepaardje House of Cards laat Netflix zien dat ze zich kunnen meten bij de grote gevestigde namen onder de productiebedrijven.

——————————————————————————————————————–

Suits

SuitsAls een drugsdeal fout gaat, vindt Mike Ross (Patrick J. Adams) zichzelf in een bijzondere positie. Hij kan gaan werken met de advocaat Harvey Specter (Gabriel Macht). Absurd idee voor iemand die nooit zijn opleiding heeft afgemaakt, dat je mag gaan werken bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar Mike is hyperintelligent en hoeft documenten maar één keer te lezen om de inhoud ervan op te slaan en te gebruiken. Er gelden alleen strenge regels als het gaat om beoefenen van de advocatuur, vandaar dat Mike zijn gave geheim moet houden. Suits zit bomvol intriges, bedrog, stijl en achterkamertjes politiek.

——————————————————————————————————————–

Hannibal

HannibalAgent Will Graham (Hugh Dancy) heeft de gave om zich in de geest van een moordenaar te plaatsen, maar hierbij gaan neveneffecten gepaard. Voor deze effecten besluit hij de beroemde psycholoog Hannibal Lector (Mads Mikkelsen) te bezoeken. Dit was nog in de tijd voordat dokter Lector ’s werelds bekendste en gruwelijkste moordenaar werd. De twee bouwen een vriendschap op als Will steeds vaker de hulp van Hannibal vraagt bij zijn misdaadzaken. Maar als het steeds slechter gaat met Will heeft Hannibal wel het beste met hem voor of misbruikt hij hem als een veredeld experiment. Stijlvol, traag en goed geschreven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s