• Ster“Wat heb jij op je boterham?”
  • “Filet americain. En jij?”
  • “Jam. Zullen we ruilen?”
  • “Nee, filet americain is duurder.”
  • “Ja. Daar wordt je een stuk zakelijker van: De nieuwe Auris TS.”

Dit is de reclame van Toyota voor hun nieuwste Auris. En ik moet zeggen dat ik dit een ongelofelijk slechte reclame vind. Hij is totaal ongeloofwaardig, irritant, verre van grappig en hij slaat de plank totaal mis. Hij wordt deze zomer continu de ether in geslingerd, totdat hij diep onder je nagels geworteld zit en langzaam al het bloed wegzuigt. Er is iets mis met de radioreclames van tegenwoordig.

Het zijn de kleine dingetjes aan deze reclame van het automerk waardoor ik elke keer in schreeuwen uitbarst als ik hem hoor. Welke ouders zijn zo sadistisch dat ze geen pindakaas, hagelslag, chocopasta of jam op brood doen voor hun kleuter, maar, het voor kinderen zo smerige, filet americain? Of voerden ze dit omhooggevallen kakkind kaviaar met truffelmayonaise door middel van een zilveren lepel sinds ze van de babyvoeding af is en is filet americain hetzelfde als jam voor mensen van hun stand.

Wil dat lieve meisje haar lekkere boterham met zoete jam ruilen voor dat smerige bammetje met dat tot smots gepureerde vleesprutje en dan wijst dat kleine snottrutje haar keihard af. “Sorry hoor, ik wilde je alleen maar helpen. Dan eet je toch lekker je broodje filet americain, je sneetje zure zult, meergranenbol artisjokkenhartjes en je knäckebröd gepureerde spruitjes toch lekker zelf op. Dan mag je ook geen slokje van mijn yogidrink en ga je maar lekker nippen aan je sojamelk met leversmaak.”

En dan vraag ik mij zo tijdens mijn tirade af wat deze reclame nou met de nieuwe Toyota Auris te maken heeft. Kinderen worden blijkbaar zakelijker van een bepaalde auto die hun ouders hebben gekocht. Dat lijkt me sterk. Ik weet van onze oude volvo dat hij groot, log en blauw was, dat hij extreem ruime bochten nam en dat hij stonk naar hond als hij te lang in de zon had gestaan. Ik denk niet dat ik ineens erover nadacht dat mijn broodje met vleesprut wel eens duurder zou kunnen zijn dan een broodje aardbeiencompote.

Maar dit is niet de enige reclame waar ik mij enorm aan erger. Vodafone belt alleen maar andere providers en laten zien hoe goed ze zijn. En elke helpdeskmedewerker van de concurrent komt uiteindelijk met het woord Vodafone op de proppen. Mercedes laat zichzelf ophemelen door de “normale” mens en gooit daar een lekker hip dubstep sausje overheen. De Staatsloterij doet allemaal nutteloze en wazige suggesties wat je met het prijzengeld kan doen. Laat mij maar gewoon reclames horen die of heel grappig zijn of alleen maar feiten ter gehore brengen. Daar moet ik om lachen of ik weet wat ik eraan heb. Zolang ze maar stoppen met kleine lieve meisjes de grond in stampen die alleen maar willen helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s