ZomerDe zomer is een tijd waarbij je denkt aan zon, zee en strand met misschien een frisse alcoholische versnapering. In ieder geval zeker niet aan films. Maar als er af en toe een regenbui langs stormt is het fijn om wat tijd uit te trekken voor een film. Vandaar dat ik een vijftal films heb gekozen die heerlijk wegkijken in de verlaten uurtjes van de zomer.

———————————————————————————————————————

The Rum Diary (2011)

The Rum DiaryGebaseerde op het gelijknamige boek van de gonzo-journalist Hunter S. Thompson. Paul Kemp (Johnny Depp) gaat als freelancer werken bij een lokale krant in Puerto Rico in de jaren 60. Hij komt daar in aanraking met bloedmooie vrouwen, dure auto’s, vervallen appartementen, gestoorde journalisten, gluiperige miljonairs , een burgeropstand, een geheim hotelcomplex en, zoals de titel doet aangeven, rum. In deze omstandigheden probeert Kemp de lokale krant en zichzelf van de ondergang te redden. Let op: Tijdens en na deze film is de behoefte aan rum immens.

———————————————————————————————————————

Rango (2011)

RangoNa Pirates hebben regisseur Gore Verbinski en acteur Johnny Depp zich gewaagd aan een animatiefilm. Rango, de kameleon, komt per ongeluk terecht in een klein gehucht in het wilde westen. Hij is alleen maar de luxe van zijn terrarium gewend en is in dit stadje een vreemde eend in de bijt. Hierdoor kan hij zich voordoen als een gevaarlijke gunslinger á la John Wayne. Hij zal zich in verschillende bochten moeten wringen om zijn façade staande te houden in een stadje dat wordt geteisterd door droogte, koppige boeren en schietgrage criminelen. Kijkt heerlijk weg met een paar shotjes tequila.

———————————————————————————————————————

Tropic Thunder (2008)

Tropic ThunderEen Oscarnominatie voor Robert Downey Jr. voor zijn rol als gestoorde Australische methodeacteur (denk: Daniel Day Lewis in het kwadraat) die zelfs zijn huidskleur heeft veranderd voor een rol. Tugg Speedman (Ben Stiller) is een actieacteur die flop na flop maakt. Samen met succesvolle komiek Jeff Portnoy (Jack Black) en superster Kirk Lazarus (Downey Jr.) staat hij op de set van een oorlogsfilm in Vietnam. Als ook deze film de beginselen van een flop begint te vertonen besluit de regisseur het roer radicaal om te gooien om zo zijn acteurs met sterallures weer op het rechte pad te krijgen. Een Bacardi Cola is heerlijk bij deze film.

———————————————————————————————————————

A Good Oldfashioned Orgy (2011)

A Good Oldfashioned OrgyDeze film is misschien wel de slechtste uit deze lijst, maar hij blijft leuk als je van flauwe humer houdt. Dit is een film die ontstaat als je een paar acteurs van het sketchprogramma SNL bij elkaar stopt. Eric (Jason Sudeikis) en zijn vrienden geven al jaren over the top themafeesten. Helaas viert hij deze feesten in het huis van zijn vader en deze wil graag van het buitenhuis af. Vandaar dat ze voor Labourday een laatste feest geven als vrienden onder elkaar als afscheid van de prachtige tijden. Wat is er intiemer dan een orgie? Kijkt eigenlijk goed weg met elke soort drank, zolang het in grote hoeveelheden met veel vrienden is.

———————————————————————————————————————

Spring Breakers (2012)

Spring BreakersEindelijk eens een film waarin je Disneysterretjes Selena Gomez en Vanessa Hudgens in een klein bikinietje ziet. In de film: Veel stuiterende borsten en billen, naakte lichamen, drank, zon, zee en strand. Een perfecte mix voor elke jongerenvakantie naar de Spaanse Costa. In Amerika is Spring Break misschien wel groter dan de zomer vakantie. Dit denken vier vriendinnen ook, maar vanwege geldgebrek kunnen ze niet naar het zonovergoten Walhalla van Tijuana.  Ze besluiten een restaurant te beroven en van dat geld op vakantie te gaan. Maar hierdoor komen ze in een wereld van wapens, seks, geweld en drugs. Zeker een film voor mannen die onderuitgezakt met een biertje deze film op de achtergrond aan hebben staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s