Star Trek Into DarknessNa een slimme en succesvolle doorstart van de populaire franchise met Star Trek: The Future Begins heeft J.J. Abrams een vervolg gemaakt. Gelikt, strak, spectaculair en groots waren een paar woorden die de film uit 2009 omschreven. En die woorden doen onder voor Star Trek Into Darkness waar een aartsvijand zorgt voor de terugkeer van Kirk, Sulu, Scotty, Uhura en Spock.

Een groter budget, een alternatief universum en een onvermijdelijke vijand zijn de drie elementen waar Abrams mee aan het werk is gegaan. Aangezien ze voor de film uit 2009 een alternatieve tijdlijn hadden gecreëerd kon de regisseur werkelijk elke kant op. Hij hoefde zich niet meer aan eerdere gebeurtenissen, en gevolgen ervan, te houden. Toch stond één belangrijk personage altijd in zijn gedachten voor het vervolg: Khan Noonien Singh. Ook al is de historie tussen Kirk en Khan niet hetzelfde als iedereen gewend is, het zal altijd een onvermijdelijke clash tussen de twee zijn.

Dat de film een groter budget heeft dan zijn voorganger is werkelijk aan alles af te zien. De brug van de U.S.S. Enterprise ziet er hetzelfde uit, maar de kijker krijgt meer inkijk in de werking van de warpreactor en hoe kwetsbaar deze is. Het schip reist naar meerdere planeten die allemaal hun eigen karakter hebben. Elke planeet ziet er zo overweldigend goed uit dat je wel snapt waar al dat geld in is gaan zitten. Door het de wisselwerking tussen Chris Pine, Benedict Cumberbatch en Zachary Quinto blijft ook het verhaal goed staan. Waardoor Star Trek Into Darkness meer wordt dan slechts een mooi uitziende Sci-fi.

Jim Kirk (Pine) is de vaste kapitein van de U.S.S. Enterprise en reist met zijn crew langs vele planeten om ze te observeren. Bij terugkomst op aarde wordt de hoge raad van Starfleet aangevallen door Khan (Cumberbatch). Kirk en Spock (Quinto) overleven de aanval en in opdracht van de hoogste leider van Starfleet zetten ze de achtervolging in. Maar Khan verstopt zich op Kronos, De Klingonplaneet. De crew van de Enterprise moet met alle voorzichtigheid hun taak uitvoeren, want de gevolgen kunnen zorgen voor een intergalactische oorlog tussen werelden.

Ratings:

IMDB: 8,2

Zelf: 8,5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s