OblivionTom Cruise staat weer aan de top. Na zijn toch wat teleurstellende Jack Reacher  en zijn ronduit slechte optreden in Rock of Ages keert Tom Cruise sterk terug. Met Oblivion zet hij een geweldig optreden neer. Mede dankzij een sterk verhaal, prachtige omgeving en een eigenwijze regisseur. 

Regisseur Joseph Kosinski had alleen TRON: Legacy op zijn cv staan toen hij met het miljoenenbudget van Oblivion mocht knoeien. En wat ben ik blij dat de producenten hem zijn vrij gang hebben laten gaan. In plaats van 3D heeft Kosinski ervoor gekozen om Oblivion in het goedkopere 2D te filmen. Ook al leende het stripboek, waar de film op is gebaseerd, zich perfect voor het duurdere variant. De regisseur gaf simpelweg als reden dat hij het mateloos irritant vond om met zo’n bril op in de bioscoop te zitten.

Omdat Oblivion zich voor een groot deel afspeelt in de lucht, heeft Kosinski het geld gespendeerd om urenlang de lucht in IMAX-kwaliteit te filmen. Deze beelden projecteerde hij op de achtergrond van de set. Hierdoor is alles zo scherp geworden, dat je meteen de film in wordt gezogen.

Oblivion speelt zich af in de nabije toekomst. De aarde is jaren geleden aangevallen door een buitenaards ras, waardoor de mensheid zich opnieuw heeft moeten koloniseren op Titan (een maan van Saturnus) en Tet (een ruimtestation). Jack (Cruise) en Victoria (Andrea Riseborough) zijn de enige mensen op aarde. Zij zorgen ervoor dat de laatste levensmiddelen naar Tet worden gestuurd. Jack heeft last van dromen over een vrouw (Olga Kurylenko). Plots stort er een schip op aarde neer die het leven van Jack en Victoria drastisch zal veranderen.

Door de vele plottwist blijft het verhaal spannend. De wisselwerking tussen de verschillende personages werkt prefect en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft. Door alles in onbewoonde delen van IJsland te schieten voel je al snel de leegte en eenzaamheid van de aarde. Dit zorgt voor een prachtige omgeving voor spectaculaire shots.

Als je Oblivion gaat kijken doe het dan in een IMAX-bioscoop. Het extra geld krijg je terug door de waanzinnige pracht van de omgeving en de scherpte van het beeld. Je zit middenin het verhaal.

Ratings:
IMDb: 7,2
Zelf: 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s