OudersSoms mag de waardering voor je ouders best klinken. Zeker in deze tijd, waarin de familie de hoeksteen van de samenleving is. Waarin familie een ethische geaardheid creëert. Familie zorgt dat je met twee benen op de grond blijft. Heb jij succes, dan juichen ze je toe. Zit jij in de put, dan beuren ze je op. Je ouders staan altijd voor je klaar. Dus:

Lieve Pap en Mam,

Misschien ben ik niet geworden wat jullie wilden. (Sorry voor het parafraseren van Stef Bos) Misschien wilden jullie een hyperintelligente, zwaar gespierde, sociaal geaccepteerde  negerbaby en zijn jullie nu met mij opgescheept. Misschien wilden jullie iemand die rotsvast in het leven stond en kregen jullie een Speedy Gonzales van keuzeverandering.

Misschien dachten jullie dat jullie het getroffen hadden met slechts een dochter. Dat een zoon niet in de planning stond. Misschien wilden jullie een tweede dochter. Deden jullie staartjes in mijn haar tot mijn derde, want dat zou ik me toch niet kunnen herinneren. Gelukkig hebben jullie dit nooit laten blijken en me altijd geaccepteerd zoals ik ben. Je moet een rechtshandige niet enkel links laten gebruiken. Hij zal daar altijd moeite mee hebben.  

Het mooie aan opgroeien is het ondervinden hoeveel ik op jullie lijk. Kleine maniertjes, uitdrukkingen, gedrag en uiterlijk. Soms merk ik dat ik precies rechtop zit zoals pap dat kan en mijn gedachtes gaan zo hak-op-de-tak dat alleen mam ze kan volgen. Ik heb dezelfde wazige humor als vader en dezelfde ogen als moeder. De emotionele geslotenheid van pap en de ontembare manen van mam.

Natuurlijk pushen jullie mij de goede richting in en is elke beweging goed bedoeld. Soms zijn we het er niet over eens en staan we lijnrecht tegenover elkaar. Ik probeer mijn eigen fouten te maken. Elke vrouw die ik zie, wordt ik verliefd op. Zeker als ze felblauwe ogen heeft. Heb ik dat van jou papa? En met elke vrouw wil ik een babbeltje maken om haar beter te leren kennen. Is dat van jou mama? Wat er daarna gaat gebeuren laat ik er buiten, dat is alleen voor mij.

Ik ben blij dat jullie mij hebben gevormd tot wat ik ben. Ik ben daar zeer dankbaar voor. Lichamelijk ben ik het niet, maar geestelijk zal ik altijd jullie hyperintelligente, zwaar gespierde, sociaal geaccepteerde negerbaby zijn.

Liefs,

jullie zoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s