MamaIk ben totaal geen fan van het horrorgenre. Het lijkt wel dat ik steeds slechter tegen griezelfilms kan naarmate ik ouder wordt. Na het kijken van de trailer van Mama was ik nog steeds niet overtuigd van deze film, maar wel geïntrigeerd. Niet alleen door de voor een Oscar genomineerde Jessica Chastain, ook de verbazingwekkende keuze van Guillermo del Toro als producent.

Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth) is eigenlijk een rare naam in het horrorgenre. Toegegeven zijn stijl heeft altijd wel iets absurds en naars, maar hij past eerder binnen de sciencefiction en fantasy dan de horror. Vandaar dat Mama een raar uitstapje is voor de producent. Dat geniaal cinematograaf del Toro een redelijke vinger in de pap heeft gehad in de creatieve productie van de film is goed te merken. Niet alleen stilistisch gezien, maar ook in het verhaal. Mama is namelijk geen standaard horror met alleen maar hak- en slachtwerk. Het bestaat uit twee delen. Het begin bezit een echte horror opbouw, terwijl de tweede helft een totale twist krijgt en meer naar de, voor del Toro beter bekende, fantasykant duikt. De film veranderd totaal van beangstigende horror naar intrigerend avontuur met een goed achtergrondverhaal. 

Ook Jessica Chastain doet een gouden duit in het zakje. Na de fysiek en metaal zware Zero Dark Thirty was ze op zoek naar iets luchtigers. De meeste acteurs laten zich dan niet aan een horrorfilm linken, maar Chastain trok zich daar niks van aan. Ze ruilde haar prachtige rode lokken voor een kort zwart kapsel om een echte rockbitch uit te kunnen stralen. Dit doet ze met verve en tilt daarmee de film naar een hoger niveau dan de standaard griezelfilm.

Mama gaat over een stel kinderen die vijf jaar lang in een hutje hebben doorgebracht met hun “denkbeeldige” surrogaatmoeder. Als de kinderen worden gevonden zijn ze helemaal verwilderd. Het stel Annabel (Jessica Chastain) en Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) nemen de kinderen in hun huis. Toch merken dat de kinderen erg op zichzelf zijn en vaak praten en spelen met “mama”. Annabel probeert de kinderen normaal op te voeden, maar komt er gaandeweg achter dat “mama” misschien toch iets echter is dan het lijkt.

Ratings:
IMDB: 6,5
Zelf: 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s