Life of PiEen familie moet hun dierentuin in India verkopen en beginnen een nieuw leven in Canada. De oversteek wordt helaas noodlottig voor de de meeste leden van het gezin. Slechts een jongen en een Bengaalse tijger overleven het ongeval. Zij proberen in leven te in een reddingssloep. Dit zou zo een begin van een liefelijke Disneyfilm kunnen zijn. Laat me één ding zeggen: Life of Pi is geen Disneyfilm. 

In plaats van een verromantisering van dit scenario hebben de schrijvers gekozen voor een realistische aanpak. De tijger en Pi krijgen de hele film lang geen band. Ze leven langs elkaar heen, maar ze zorgen er elk op hun eigen manier ervoor dat de ander overleeft. Pi voert de tijger en de tijger zorgt ervoor dat de jongen altijd alert blijft.

Pi is een bijzondere jongen. Vanaf vroege leeftijd is hij geïnteresseerd in religie. Hij volgt hierin niet zijn ouders die alleen Hindoeïstisch zijn. Elke religie heeft zijn interesse. Uit elk geloof haalt hij, naar zijn idee, het beste en leeft volgens zijn eigen gevormde geloof. Dit zorgt voor een tweede verhaallijn in de film. Pi ziet hierdoor namelijk overal het beste in en kan zo makkelijker overleven.

Voor een twee uur durende film zou dit niet het meest sterke scenario zijn. Het zou snel langdradig aanvoelen, maar regisseur Ang Lee heeft dat slim opgelost. Visueel ziet de film er zo overdonderd strak uit. Veel fluorescerende kleuren, ongekend mooie visuele effecten en prachtige locaties. Dit zorgt ervoor dat de film aanvoelt als een spektakel in plaats van een uitputtingsslag. 

Ook al ziet het er visueel fantastisch uit en is het scenario hier en daar met vlagen grappig. Het is een net iets te lange zit. Alleen op effecten kan een twee uur durende film niet blijven staan.

Ratings:
IMDB: 8,2
Zelf: 7,5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s